We zijn een van de smerigste jongetjes van de klas!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ze zetten de wereld op zijn kop, de mensen die minder klimaatbeleid willen omdat we niet zo nodig het braafste jongetje van de klas hoeven te zijn. We blijken namelijk helemaal niet het braafst, maar juist een van de smerigste!

50 procent van de energie die de Zweden gebruiken is groen, 40 procent van die van de Finnen. Europees gemiddeld is 17 procent. Nederland komt niet verder dan 7. Hoezo het braafste jongetje?

We doen er tot nu toe ook niet veel aan om dit te verbeteren. Europa heeft van 1990 tot 2016 zijn uitstoot van CO2 met 24 procent verminderd. Wij kwamen niet verder dan 13 procent.

Doordat de politiek haar oren vooral naar milieu- en klimaatviezerikken heeft laten hangen, zijn we weinig klimaatbeleid gewend.

En zijn we nu gedwongen ten opzichte van de andere Europese landen een inhaalslag te maken. Daardoor doet het nu extra pijn, mentaal, maar ook financieel.

Klimaatviezerikken kosten geld

Zo was het bouwen van nieuwe kolencentrales oliedom. We wisten toen al dat ze niet meer in deze tijd passen. En nu moeten we ze sluiten.

Je kop in het zand steken voor de klimaatproblemen kost geld. Dat moeten ook de mensen zich realiseren die nog een auto met dieselauto kopen.

Dat is legaal, maar ze moeten niet gaan jammeren wanneer die vervuilende voertuigen in steeds minder binnensteden toegelaten worden. En in sommige landen (Duitsland?) misschien wel helemaal verboden worden.

Veel anti-diesel-maatregelen zullen niet meteen ingaan, maar de inruilwaarde van een diesel kan er wel snel door afnemen. Dus, dames en heren,  niet klagen dan! Het is 100% jullie eigen keuze!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.