SP toch niet door CIA gesteund?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Tijdens de koude oorlog ging het gerucht dat de CPN door de Russen financieel werd gesteund. Een wild cowboyverhaal natuurlijk, maar later bleek het wel waar te zijn. Is het ook waar dat de SP financiële steun van de Amerikanen krijgt?

De hoofdreden om dit aan te nemen is dat de SP zich wel socialistisch noemt, maar zich over Europa helemaal niet zo gedraagt. Integendeel, de partij propageert met kracht Trumps politieke Europese agenda.

Grote financieel-economische en politiek-economische giganten als Google, de USA, Amazon, Apple, de Russen en de Chinezen willen helemaal niets met de EU te maken hebben.

Zij willen zaken doen met de véél kleinere, onmachtige Europese staten. Zeker een klein landje als Nederland is machteloos tegenover hen.

EU hèt middel

De EU daarentegen is hèt middel om voor de Europeanen eerlijke deals met hen af te dwingen. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat die giganten de honderden miljarden aan belastingen gaan betalen die ze behoren te gaan betalen.

Het zijn natuurlijk vooral de linkse partijen waarvan je verwacht dat ze zich Europees samen met anderen hard maken om het EU-beleid socialer te maken. Voor een socialer Europa waarbinnen iedereen krijgt wat hij verdient en betaalt wat hij hoort te betalen.

Maar de SP doet hier helemaal niet aan mee. De partij probeert Europa juist te verzwakken. 100% in lijn met de belangen van de financiële, vooral Amerikaanse, giganten.

Géén grote aanvallen van de SP op de positie van de financiële reuzen. Géén felle strijd tegen de uit de VS overgewaaide extreem rechtse, liberale ideeën. Geén pleidooi voor strengere regels voor de banken. En géén strijd van de SP voor een linkse voorzitter van de Europese Commissie (opvolger van Juncker).

Integendeel, in lijn met de Amerikaanse belangen valt de SP de enige linkse persoon aan die een kans maakt om de huidige voorzitter van de Europese Commissie, Juncker, op te volgen: onze Nederlandse Frans Timmermans. Met niet als doel om Europa socialer te maken, maar om Europa te verzwakken.

Spotje

En dat met een ordinair spotje waar de Amerikaanse makelij vanaf spat.

Ondanks dit alles lijkt het toch wel onwaarschijnlijk dat de SP door de CIA wordt gesteund, althans bewust, want het zou niet de eerste keer zijn dat een politieke partij door een organisatie wordt geholpen waar later een veiligheidsdienst achter bleek te zitten.

Voor de SP-kiezers was de verkiezingscampagne op zich al genoeg reden om naar Frans Timmermans over te lopen. SP in het Europees Parlement: van 2 naar 0 (nul) zetels.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.