Waarom Offermans onschuldig is

23 Flares Filament.io 23 Flares ×

Je bent aan het solliciteren naar een nieuwe baan en wordt gebeld door een bekende die in de buurt van de sollicitatiecommissie zit. Hij vertelt je met welke vragen je in het volgende sollicitatiegesprek rekening moet houden. Je roept niet onmiddellijk ‘Nee, nee, wil ik niets van weten!’ En je gooit ook niet meteen de hoorn erop. Fout!

Maar hoeveel mensen zouden niet diezelfde fout maken? Toch is het gevolg dat je twee weken later niet alleen gedwongen bent je uit de sollicitatieprocedure terug te trekken, je raakt ook je baan kwijt en je hoeft je op straat nergens meer te laten zien, want je staat inmiddels bekend als ‘corruptieverdachte’. Is dit rechtvaardig? Is dit redelijk? Is dit proportioneel? Is dit een rechtstaat? Of is het Kafka? Het is Nederland 2012!

Macht corrumpeert, dat weten we allemaal. Maar héél weinig mensen kunnen zich daaraan onttrekken. Het zijn sterke schouders die de weelde van de macht kunnen dragen. Daarom moeten we machthebbers zeer kritisch volgen, maar je kunt overal in doorslaan. En dat lijken we nu te doen. De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen.

Misschien zijn er voor Ricardo Offermans, want over hem hebben we het natuurlijk, bezwarende omstandigheden. Dat is best mogelijk, ik kan me er allerlei voorstellen, maar ik heb ze nog nergens gehoord of gelezen.

Hij kan de grootste boef zijn die in Limburg rond loopt, maar zolang er niets is bewezen, is hij onschuldig. De journalistiek zou daar eens op moeten gaan wijzen. Ze ziet zich toch als hoeder van de vrijheid & democratie? Dit is de kans om die rol waar te maken.

Wat Offermans nu moet doormaken wens ik niemand toe.

23 Flares Twitter 6 Facebook 2 LinkedIn 15 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 23 Flares ×

Reacties

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.