Verleid ze! En verander je organisatie.

23 Flares Filament.io 23 Flares ×

Organisatieverandering staat of valt met verleiding. De meeste organisatieveranderingen worden namelijk top-down ingezet. Dat is ook logisch, want van bovenaf heb je overzicht over de omgeving, en die vraagt meestal om veranderingen.

Maar… hoe zorg je als directeur of manager ervoor dat jouw medewerkers de veranderingen positief tegemoet zien, dat ze er zin in krijgen en er met elkaar de schouders onder zetten?

De verleidkunde (www.verleidkundiginstituut.nl) zegt dat hiervoor niet in de eerste plaats het doel maar de weg ernaar toe doorslaggevend is. Die moet aantrekkelijk en uitnodigend zijn. Op die weg is hulp vragen het meest succesvolle verleidingsinstrument.

Als jij om hulp wordt gevraagd, voel je je serieus genomen en op je waarde geschat. Bovendien zit helpen ons in het bloed. Op twitter is de hashtag #durftevragen niet voor niets een groot succes.

De praktijk leert echter dat nogal wat directeuren en managers er moeite mee hebben om hulp te vragen. Ze zijn het niet gewend. Ze zien het vaak ook als een teken van zwakte en denken dat ze het zelf allemaal moeten weten.

De mensen op de werkvloer weten echter wel beter. Ze begrijpen heel goed dat je als manager de waarheid niet in pacht hebt. Ze hebben respect voor managers die daarvoor uit durven te komen. En helpen hun graag mee hun klus te klaren.

Kortom: vraag om hulp en verleid tot organisatieverandering!

Wil je een seintje wanneer er een nieuw blogje is? Vul dan hieronder je e-mail-adres in.

23 Flares Twitter 13 Facebook 1 LinkedIn 8 Google+ 1 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 23 Flares ×

Reacties

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.