Chapeau voor politiecommunicatie

6 Flares Filament.io 6 Flares ×

Vorige week werd in Utrecht een studente door de politie aangehouden omdat ze een karton omhoog stak met daarop ‘Weg met de monarchie, het is 2013’. Reden: de koningin zou daar langs komen, op weg naar het Beatrix Theater.

Ook hier zijn weer beelden van die het politie-optreden moeilijk te begrijpen maken. Maar deze keer reageerde de sterke arm in derde instantie heel anders dan bij vorige incidenten.

De verklaring eindigde met ‘Achteraf gezien had dit anders gekund. We gaan hierover graag met mevrouw in gesprek.’ Zo moet het. Het beperkt de schade voor de politie.

Wel jammer dat ze eerder met een verklaring is gekomen die opgebouwd lijkt uit ongeloofwaardige verontschuldigingen. En het politiegedrag roept natuurlijk vragen op. Is dit echt een incident? Of moeten we langzaamaan een patroon gaan onderkennen?

Als dat zo is, valt daar op den duur moeilijk tegenop te communiceren. Sterker nog, dan kan in het slechtste geval een oude wijsheid waarheid worden: niets vernietigender dan een goede p.r. voor een slecht product.

Zie de studente bij Pauw en Witteman: http://omroep.vara.nl/media/208937


Om het nog ingewikkelder te maken: het is niet helemaal uitgesloten dat de politie verstandig heeft gereageerd. Het is namelijk een tegenstrijdig verhaal dat de studente bij Pauw en Witteman ophing.
Eerst zei ze dat ze toevallig bij het Beatrix Theater was uitgekomen. Later in het gesprek sprak ze van de eerste uit een reeks georganiseerde acties die gericht zijn op het voorkómen van de kroning.

Misschien houdt de politie haar al langer in de gaten en was er dus alle reden voor grote voorzichtigheid… Maar ik houd dit vooralsnog voor een indianenverhaal.

Een ander indianenverhaal dat rond gaat, is dat de studente voor de aivd werkt en in contact probeert te komen met ‘radicale elementen’. Ook leuk voor een boek of een film.

6 Flares Twitter 5 Facebook 1 LinkedIn 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 6 Flares ×

Reacties

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.