Breivik vraagt jouw communicatiehulp. Wat doe je?

12 Flares Filament.io 12 Flares ×

Stel, je bent communicatieadviseur en iemand die als crimineel bekend staat, vraagt je of je hem wilt helpen bij zijn optreden in de media. Breivik is een extreem voorbeeld, maar het kan ook Holleeder zijn. Je denkt ‘wat moet ik daar nou mee?’ en probeert de boot af te houden.

Maar… de ander is misschien crimineel, maar ook sociaal vaardig en vasthoudend. Dus zegt hij: “Als ik me niet goed in de media presenteer, ben ik publiekelijk al veroordeeld voordat ik voor de rechter sta, dat is toch onrechtvaardig? Help die rechtvaardigheid te voorkómen!”

Tja, daar sta je dan. Wat kun je daar nou tegenin brengen? “Ehh, je advocaat kan dat veel beter doen, die kent jouw dossier al van binnen en van buiten.” Maar dat klinkt wel erg als een gelegenheidsargument. Je belooft er nog eens over na te denken. Overmorgen staat je mogelijke cliënt weer bij je op de stoep.

Dus bel je een goede collega. Wat moet ik doen? Ik heb helemaal geen zin om de rechterhand van een crimineel te worden!, zeg je. “Dat begrijp ik,” antwoordt die ander, “maar wil je hem dan publicitair vogelvrij verklaren? Hij moet toch een faire kans krijgen, net zoals voor de rechtbank.” Langzaam begin je jezelf af te vragen of je misschien uit eigenbelang niet wil. Je wilt alleen maar niet met een boef geassocieerd worden… Maar is dat moreel te verdedigen?

Zo meteen gaat je bel en staat je mogelijke klant weer voor je deur. Wat zeg je hem?

 

Wil je een berichtje als er een nieuw blogje is? Vul dan hieronder je e-mail-adres in.

12 Flares Twitter 7 Facebook 1 LinkedIn 4 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 12 Flares ×

Reacties

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *