Midden in een crisis: top-11 belangrijkste crisiscommunicatieproblemen en hun oplossingen

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Hieronder staan de in de praktijk van de crisiscommunicatie meest voorkomende problemen, vragen en dilemma’s. Klik erop en je krijgt een op vele ervaringen gebaseerd advies.

 1. We willen snel communiceren, maar ook goed en compleet en we willen ons niet laten opjagen. Hoe vinden we daarin het optimum?
 2. De ontwikkelingen rollen over elkaar heen. Er is moeilijk grip op te krijgen. De tijdsdruk is heel hoog. Wat moeten we doen?
 3. We hebben niet voldoende capabele communicatiemensen.
 4. Medewerkers werken niet zoals we hebben afgesproken.
 5. We willen naar buiten maar ook binnen onze organisatie zekerheid bieden en geen onnodige onrust veroorzaken. Maar we willen iedereen ook snel over de risico’s informeren. Dat staat met elkaar op gespannen voet. Hoe lossen we dat op?
 6. Ik wil op de kennis van de deskundigen vertrouwen, maar ze beweren soms dingen die mij onwaarschijnlijk voorkomen. We kunnen toch geen verkeerde voorlichting gaan geven?
 7. Van de berichten die op de social media komen, klopt een deel niet. Moeten we daar iets mee? En wat kunnen we zelf met de social media?
 8. We willen de vuile was niet onnodig buiten hangen, maar we willen ook open en transparant zijn. Kan dat wel?
 9. Directie en bestuur hebben een voorkeur voor diplomatieke verklaringen boven concrete, heldere, journalistieke berichten. Hoe gaan we daarmee om?
 10. We hebben allerlei afspraken gemaakt over de crisiscommunicatie, maar niemand houdt zich eraan. Iedereen blijft doen zoals hij altijd doet, maar die afspraken zijn er niet voor niets.
 11. We voorzien de komst van treiterjournalisten. Moeten we die totaal negeren?

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Reacties

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.